OM PROSJEKTET

170707Kvinen_foto_MariusDalsegSaetreDNT_9.jpg
 
 

”Natur i endring” er et folkeforskningsprosjekt i regi av forskningsgruppa ”GEco” ved Naturhistorisk museum i Oslo og Den Norske Turistforening, støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Folkeforskning, best kjent som ”citizen science”, er en form for forskning hvor frivillige oppfordres til å hjelpe til med innsamling av forskningsdata. Og akkurat slik er det med ”Natur i endring” også!

 

Vi ønsker hjelp fra hele tur-Norge til å registrere de skogene og trærne som står høyest oppe i landskapet, slik at vi kan få en oversikt over hvor skoggrensa går i dag. Det eneste du trenger for å bli med på denne nasjonale dugnaden er en smarttelefon og appen "Natur i endring".

 

Registrer trær, bli klimaforsker

 

Informasjonen som samles inn gjennom prosjektet vil bli viktig for forvaltning og klimaforskning. Dataene som samles inn analyseres vitenskapelig, og resultatene formidles på hjemmesida under ”resultater. På sikt vil vi forsøke å få på plass en egen, midlertidig utstilling med resultatene i det kommende klimahuset på Naturhistorisk museum. Klimahuset kan du lese mer om her. 

 

Du kan følge prosjektet på instagram, på ”Natur i endring”. Tagg gjerne bilder fra forskningsturene dine med #naturiendring, så vi får ta del i eventyrene dine på toppen!”


 

Hør historiene til tre som har erfart hvordan det er når nabolaget gror igjen

Alf i Jølster, Sogn og Fjordane

Randi på Røros, Trøndelag

Werner på Hindøya, Nordland

 
507_samarbeidsgjengen_ny-(3).jpg

Lurer du på hvordan du kartlegger trær? Sjekk PDFen som ligger under: 

 

Lurer du på noe?

Ta kontakt på naturiendring@gmail.com eller via Facebooksiden Natur i Endring.