OM PROSJEKTET

170707Kvinen_foto_MariusDalsegSaetreDNT_9.jpg
 
 

”Natur i endring” er et folkeforskningsprosjekt i regi av forskningsgruppa ”GEco” ved Naturhistorisk museum i Oslo og Den Norske Turistforening, støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Folkeforskning, best kjent som ”citizen science”, er en form for forskning hvor frivillige oppfordres til å hjelpe til med innsamling av forskningsdata. Og akkurat slik er det med ”Natur i endring” også!

Vi ønsker hjelp fra hele tur-Norge til å registrere de skogene og trærne som står høyest oppe i landskapet, slik at vi kan få en oversikt over hvor skoggrensa går i dag. Det eneste du trenger for å bli med på denne nasjonale dugnaden er en smarttelefon og appen "Natur i endring".

Registrer trær, vinn premier
Alle som registrerer høytstående skoger og/eller trær gjennom appen i løpet av sommeren, konkurrerer om flotte premier fra DNT. Det er flere ulike typer konkurranser, blant annet innen fotografi og for barne-deltakelse. Les mer om konkurransene her

Informasjonen som samles inn gjennom prosjektet vil bli viktig for forvaltning og klimaforskning. Etter hvert vil alle dataene analyseres vitenskapelig, og resultatene vil bli vist frem både på denne hjemmesida og i en egen, midlertidig utstilling ved det kommende klimahuset på Naturhistorisk museum. Klimahuset kan du lese mer om her.

Du kan følge prosjektet på instagram, på ”Natur i endring”. Tagg gjerne bilder fra forskningsturene dine med #naturiendring, så deler vi bildene på kontoen, til inspirasjon og glede for andre

 

Hør historiene til tre som har erfart hvordan det er når nabolaget gror igjen

Alf i Jølster, Sogn og Fjordane

Randi på Røros, Trøndelag

Werner på Hindøya, Nordland

 
507_samarbeidsgjengen_ny-(3).jpg

Lurer du på hvordan du kartlegger trær? Sjekk PDFen som ligger under: 

 

Lurer du på noe?

Ta kontakt på naturiendring@gmail.com eller via Facebooksiden Natur i Endring.